makes your baby smile!

Blog

Da li smem tek rođenu bebu da izvodim napolje?

30.01.2015.

Naravno da može u šetnju. Treba sačekati da otpadne pupčani patrljak i rana potpuno osuši, pod uslovom da je spoljna temperatura preko 15 stepeni i ako nema vetra.

Pročitaj ceo tekst ››

Kada kupati bebu?

28.01.2015.

Novorođenčad i odojčad se kupaju svakog dana. Novorođenče se kupa bez obzira na to da li je pupčani patrljak otpao ili ne i da li je pupak suv ili vlažan (štite se - pokrivaju gazom).

Pročitaj ceo tekst ››

Kako i čime negovati bebinu kožu i kosu?

28.01.2015.

Za negu kože bebe najbolje je koristiti neutralnu mast. Premazati je u tankom sloju u predelu pregiba kože. Ne treba mast stavljati na celu površinu kože, jer koža treba da "diše".

Pročitaj ceo tekst ››

Na šta treba obratiti pažnju prilikom oblačenja bebe?

28.01.2015.

Oblačenje bebe treba da bude u skladu sa vremenskim prilikama. Voditi računa da beba ne bude ni pretopljena ni nedovoljno obučena. Dete po pravilu treba oblačiti onoliko koliko se i roditelji oblače. Temperatura sobe u kojoj beba boravi treba da je od 18-20 C, a za vreme kupanja 26-28C.

Pročitaj ceo tekst ››

Stigla je beba, šta sad?

28.01.2015.

Stigla je beba, šta sad? Čestitamo! Neka je sa srećom! Kuća punija, oseća se ispunjenost i sreća! Nadam se da ste pokupovali, oprali i ispeglali sve za doček bebe i mame kao i za prve dane po izlasku iz porodilišta.

Pročitaj ceo tekst ››