makes your baby smile!

Šta je neophodno da imate u torbi kada izlazite sa mališanima

Meri Popins nikada ne bi bila uhvaćena bez pelene. Originalna super Dadilja je imala pletenu torbu koja proizvodi sve od vešalica za kapute do fikusa. Iako možda nećete imati magične moći i dalje možete opremite svoju torbu tako pametno da ništa ne može da Vas iznenadi. Iskusne mame su nas posavetovale šta njihova torba za bebe mora da ima i mi smo taj spisak suzili na top 11.

Bebina torba

1. Maramice za bebe

Ne samo za brisanje guze, maramicama ćete se pobrinuti za lepljiva lica, prljave prste i kada beba bljucne po Vašoj majici.

2. Dodatna odeća

Postoji toliko mnogo razloga – curenje iz pelene, ako Vaše dete povraća ili se polije biće Vam drago što ste imali dodatnu odeću. Čarape za svako igranje u igraonicama i zatvorenom prostoru.

3. Višenamenske pelene

Višenamenske pamučne pelene važan su deo opreme za bebe, ove lagane, prozračne pelene su na listi neophodnih stvari mnogih majki, za povijanje, zaštitu bebe od sunca ili za utopljavanje bebe.

Višenamenske pelene
Višenamenske pelene

4. Podloga za povijanje

Ne postoji dovoljno javnih toaleta koji su opremljeni stolovima za povijanje beba, tako da je mami potrebno čisto, mekano mesto na koje bi mogla da spusti bebu i promeni joj pelenu, čak i na podu.

5. Sredstvo za dezinfekciju ruku

Uvek spakujte sredstvo za dezinfekciju ruku, jer ne postoji uvek sapun i voda u blizini kad jedete sa svojim malim detetom koje dodiruje sve.

6. Grickalice i piće

Osim ako isključivo dojite bebu, hrana i piće su visoko na listi neophodnih stvari. Imajte uvek pri ruci spremno mleko u prahu za bebe i praznu, čistu bocu. Nekada ne može proći više od sat vremena, a da Vam ne zatrebaju keksići ili grickalice. Ponesite dovoljno i za drugo dete, jer obično postoji još jedna mama koja je zaboravila da ponese u svojoj torbi ili njeno dete jednostavno želi isto što i Vaše. Ponesite dodatne slamčice i pribor da po potrebi iseckate hranu ili oljuštite voće.
 

7. Zabava

Za one trenutke kada može doći do katastrofe, budite spremni da ponesete nešto za zabavu. Spunica za mehuriće, nešto za crtanje, bojanka, neka interesantna igračka… ili lizalice kao poslednja opcija za podmićivanje :).

Lopta ljubimac
Lopta ljubimac

8. Cucle

Ako se Vaša beba oslanja na cuclu za smirivanje ili uspavljivanje, bolje da spakujete jednu (ili više njih) u torbu sa pelenama.

9. Plastične ili nepromočive kese

Lagana i kompaktna, rezervna plastična kesa može da bude spasilac. Najbolji način je da uvijete korišćene pelene i maramice u plastičnu ili nepromočivu kesicu.

NunaNai torbica
NunaNai torbica

10. Prva pomoć

Uvek u torbi držite zavoj ili flastere, kremu koja smiruje, jer nikad se ne zna kada mrav ili komarac mogu da ugrizu ili se dete udari. Lek za temperaturu je neophodan jer se nikad ne zna kada se mališani mogu iznenada razboleti, a krema sa zaštitnim faktorom će Vam biti neophodna kada sunce jače zasija.

11. Nešto za sebe

Dok su većina stvari u Vašoj torbi za brigu o mališanima, ne zaboravite na stvari koje su Vama potrebne preko dana, kao što su žvake, bombone, naočare za sunce, flaširana voda i grickalice za odrasle...

0 Komentara

Ostavite Vaš komentar
Da bi ste ostavili komentar morate biti prijavljeni.