makes your baby smile!

Lista proizvoda za povratak u školu koji svaki roditelj treba da pročita

Napravite listu kontakta roditelja

Uvek je dobra ideja imati kontakte roditelja dece koja idu u isti razred sa Vašim detetom.


NunaNai odlagač za igračke
NunaNai odlagač za igračke

Idite u kupovinu opreme za školu

Dozvolite deci da izaberu sopstvenu zabavu iako Vas to može dovesti do ludila. Naravno, Vi želite da im kupite jednobojnu fasciklu ali ne zaboravite da to neće biti Vaš školiski pribor. Ako Vaše dete samo izabere školski pribor verovatnije je da će više brinuti o njemu. Kupovina može biti stresna ali pokušajte da svom detetu taj dan učinite što lepšim.

Dodajte školske događaje u kalendar

Naravno, nećete moći da odmah da imate sve događaje u svom kalendaru ali možete polako unositi podatke kao što su školske pauze, zdravstveni pregledi i testiranja.

Obezbedite ko će biti zadužen za preuzimanje deteta posle škole

Pripremite se na vreme da će postojati situacije da Vi ili Vaš suprug ne možete da preuzmete dete. Za takve situacije imajte osobu koja Vas može zameniti.

Potrudite se da dete što manje jede grickalice

Pokušajte da dete naučite da umesto grickalica pojedu nešto zdravije. Najbolje je da nakon škole dođu kući gde uvek mogu pojesti zdrav obrok.

Ultimate Chopper
Ultimate Chopper

Vakcinišite dete i pripremite sve lekarske potvrde

Mnogi roditelji zaborave da pripreme lekarsku dokumentaciju za školu, pa nemojte biti jedan od njih. U zavisnosti od škole, ukoliko ne pripremite svu potrebnu lekarsku dokumentaciju postoji mogućnost da dete ne može da pohađa nastavu.

Pripremite detetu radni prostor za učenje kod kuće

Da li možete raditi kvalitetno svoj posao ako je Vaš radni prostor neuredan? Ne mogu ni Vaša deca. Dakle, očistite prašinu sa radnog stola i iz fioka. Proverite da li ima dovoljno prostora za rad i pronađite mesto za čašu sa vodom kako bi ostali hidrirani i fokusirani.

NunaNai Lazy bag odlagač
NunaNai Lazy bag odlagač

Počnite da budite decu prema rasporedu škole

Počnite na vreme da budite decu ranije ali isto neka krenu i ranije na spavanje. To je mnogo lakše nego da slušate njihov alarm koji se ponavlja.

NunaNai Lazy bag odlagač
Zvezdani projektor

Povremeno posetite školu sa svojom decom

Ako je škola nešto što uzrokuje uznemirenost Vašeg deteta, pripremite ga na vreme obilascima škole i učionice. Pokažite im njihovu učionicu, salu za fizičko, kupatilo i ostale prostorije.

Pripremite jesenju garderobu na vreme

Iz nekog razloga, uvek nakon što ste kupili kompletnu garderobu za svoje dete ono baš tada odluči da poraste 2 cm u mesec dana. Dakle, pre polaska u školu uverite se šta od jesenje garderobe odgovara Vašem detetu a ostatak poklonite i očistite ormar.

Glow plišani ljubimac
Glow plišani ljubimac

Pratite društvene stranice škole i prijavite se za obaveštenja putem e-maila

Ukoliko pratite stranicu škole vašeg mališana na društvenim mrežama dobijaćete važne informacije na vreme. Ukoliko škola šalje obaveštenja putem e-mail pošte, prijavite se kako bi bili sigurni da dobijate sve informacije.

Pronađite privatnog profesora za predmete koje Vaše dete ima problema da savlada

Ukoliko imate mogućnosti, obezbedite detetu privatnog profesora za predmet za koji znate da dete teže može da savlada. Nemojte dozvoliti da dete ne uspe da isprati nastavu, na kraju će svima biti mnogo teže.

Fantastična staza
Fantastična staza

Napišite ime Vašeg deteta na garderobi

Možda mislite da ovo i nije neophodno ali nekada se desi da će stajati dve iste jakne jedna do druge ali različite veličine.

0 Komentara

Ostavite Vaš komentar
Da bi ste ostavili komentar morate biti prijavljeni.